ZELENINOVÉ SUBDŽÍ

bezlepek hlavní jídla recepty
Další recept z babičkovského natáčení na Dlaskově statku. Jelikož je v tomto receptu spousta zimní zeleniny, scénáristka pořadu toto zeleninové subdží přejmenovala na zimní lečo. Ale subdží obecně je recept inspirovaný ájurvédou a užít v něm můžete nekonečně množství zeleniny dle sezóny a přitom postup je vždy skoro stejný. Podobný recept najdete zde. Určitě doporučuji vyzkoušet a zařadit do jídelníčku.
  
 

SUROVINY PRO 4 PORCE:

  • ⅓ květáku
  • ⅓ dýně
  • ⅓ kapusty
  • 3 brambory
  • 3 cm zázvoru
  • ½ čajové lžičky tmavého hořčičného semínka
  • ½ čajové lžičky kmínu
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • ½ čajové lžičky černého mletého pepře
  • 2 polévkové lžíce ghí
  • sůl
 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nakrájíme veškerou zeleninu. Ghí rozehřejeme a nejdříve ze všeho na něm chvíli restujeme veškeré koření kromě mleté kurkumy. Teprve pak přidáme zeleninu, kterou posypeme kurkumou a zasmahneme. Podlijeme vodou, pomícháme a necháme dusit. Podáváme například se zeleninovými karbanátky nebo s rýží či luštěninou.
 
Screen Shot 2020-05-02 at 10.57.44Screen Shot 2020-05-02 at 10.56.57