Panýr je čerstvý nezrající neroztékající se sýr, který je velmi jednoduché připravit z čerstvého mléka a srážedla. 

  • Díky tomu, že je čerstvě připravený, ideálně z kvalitního nehomogenizovaného čerstvého mléka je dobře stravitelný. 
  • Je to ideální sýr pro následné použití v teplé kuchyni. Pokud je tepelně upravený, ideálně v nějaké omáčce či dušený či osmahnutý se zeleninou, tak z něj můžeme získat hlubokou výživu, kterou ze studených mléčných výrobků a mléka do těla nikdy nedostaneme.
  • Hodí se perfektně do teplé kuchyně (nerozpadává se a dá se i osmažit)
  • Jeho příprava je velmi jednoduchá. Nejdelší na celé přípravě je čas, než mléko přijde k varu. 

Stáhněte si návod, jak si doma můžete čerstvý sýr panýr připravit i vy a obohaťte si jídelníček o tento výživný a dobře stravitelný mléčný výrobek s recepty, kde ho využít. 

  • čočkový dhál
  • špenátová omáčka palak panýr
  • zeleninové variace s panýrem
  • plus tipy, jak využít vzniklou syrovátku v polévkách

Chci vědět, jak si doma vyrobit čerstvý sýr panýr