OVOCNÁ ZIMNÍ HALVA
![](https://kajabi-storefronts-production.kajabi-cdn.com/kajabi-storefronts-production/file-uploads/blogs/2147509048/images/c72aafb-5856-6cd6-7037-a7034772a24_thmb-600-1200-4557c6026457d68cd9486c84d05cd94a.jpg)
Halva v ájurvédském pojetí znamená podušené ovoce s kořením na ghí.
Jak jsem již uvedla v receptu Jablečná halva s ovesnou kaší, i zde budeme tepelně zpracovávat ovoce s kořením, což je pro mne ideální snídaňový pokrm či svačinka pro chladná období v roce.
Ovoce můžete použít dle vlastní chuti, ideální pro nás jsou jablka a hrušky, ale když se vám doma sejdou tropičtí zástupci jako např. khaki a ananas, určitě se je nebojte zapojit :)
SUROVINY NA 2-4 PORCE:
- 1/2 ananasu + 1 khaki (nebo 5 jablek)
- 1 ČL skořice
- 1 ČL badyánu
- 1 ČL hřebíčku
- 1 PL ghí
POSTUP PŘÍPRAVY:
V kastrůlku rozpustíme 1 PL ghí, na kterém rychle orestujeme najemno namleté koření. Přidáme pokrájené ovoce, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme krátce podusit. A je hotovo :)![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-9fe9b01ed2ec5af4ea28408c2b5cd3b0.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-28ddb52329e898780cd9fdd35f5922b2.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-e12b172cd37e63b99b24d70af75956ed.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-27585c32842e6c59ce75465feb36f7c5.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-eaa2f71baaeb5e2c429544ec315f303d.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-763b3d2688ca6a006b8d40239ec85521.jpg)