PEČENÁ DÝNĚ SE SEITANEM
![](https://kajabi-storefronts-production.kajabi-cdn.com/kajabi-storefronts-production/file-uploads/blogs/2147509048/images/da57c4e-00b6-4a45-8f06-6ce22245276_thmb-600-1200-4caf369a5407aab57dc02762345db2be.jpg)
Toto je jeden z mých nejoblíbenějších receptů z dýně. Díky seitanu velmi sytý a výživný pokrm, ke kterému se perfektně hodí bramborovo-zeleninové pyré jako příloha a barevně doladí salát z červené řepy.
SUROVINY NA 4-6 PORCÍ:
- 3 cibule
- 1 velká dýně hokkaido
- 1 balení seitanu speciál
- 4 PL shoyu
- 3 PL oleje
- 1 ČL soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Očistíme a pokrájíme cibuli na měsíčky, dýni hokkaido na větší kostky. Hokkaido pouze vydlabeme, není nutné ji loupat, slupka je měkká.
- Seitan pokrájíme na menší kousky či ponecháme tak, jak je.
- Zeleninu dáme na plech, podlijeme ji trochou vody, posolíme, zalijeme olejem a shoyu, volitelně můžeme přidat oblíbené koření (např. provensálské, či česnek či čerstvý zázvor na kostičky).
- Vše důkladně rukama promícháme, ať se spojí suroviny s olejem, solí a shoyu.
- Pečeme cca 30 min na 180°C.
Vhodnou přílohou jsou zeleninovo-bramborová pyré a zeleninový salát. Namísto seitanu můžete použít uzený tempeh či marinované tofu, ale nebojte se ani pevných luštěnin jako je např. cizrna.
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-82567011dc7e82eb47810bbe7d29a514.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-f6ab3e21438b47c881cfcf349ab2a6c3.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-200f749d89535b645dba8b569fd296b0.jpg)