MÍCHANÁ VAJÍČKA S JÁHLY A ZELENINOU
![](https://kajabi-storefronts-production.kajabi-cdn.com/kajabi-storefronts-production/file-uploads/blogs/2147509048/images/6067cd3-0054-da5c-a277-dba75a5b753b_thmb-600-1200-93f03779a0e80c72103f8ee24d3009a0.jpg)
Zkusili jste si někdy nastavit vajíčka jáhly? Ještě jste o tom neslyšeli?Je to velmi příjemné a lehké jídlo, které na dlouho zasytí, vyživí a navíc se do něj ještě schová spousta sezónní zeleniny, jako je teď třeba cuketa či patyzon.
SUROVINY NA 2 POŘÁDNÉ PORCE:
- 1 PL ghí / rostlinný olej
- 1 velká cibule
- 1 malý patizon
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnku jáhel
- svazek petrželové natě a jarní cibulky
- černá sůl
- kmín
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Dáme si vařit jáhly, které propláchneme ve vlažné vodě (není třeba spařovat, čerstvé jáhly nehořknou). Na 2 porce stačí 1/2 hrnku jáhel na 1 hrnek vody. Jáhly přivedeme k varu a ihned stáhneme na nejnižší plamen nebo jen přiklopené obalíme do utěrky a necháme dojít. Dobře uvařené jáhly poznáte podle typických kráterků, které na povrchu vytvoří.
- Na ghí či roslinném oleji osmahneme cibulku, kterou osolíme černou solí (má intenzivní chuť po vajíčkách), přidáme kmín a na kostičky pokrájený patizon a podusíme do změknutí.
- Vmícháme povařené jáhly a pořádně promícháme a servírujeme posypané zelenou natí.
Kdo spěcháte či chcete "čistá míchaná vajíčka" pouze s jáhly bez zeleniny, není problém! Osmažte vajíčka na ghí, vmíchejte do nich uvařené jály a osolte černou solí.
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-4a474dad5136d3d8671c37602fe848c6.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-4becc4e16eb7bf219f3ac8b6cdd97523.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-50518d3bac3372571332aa5c70e568d0.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-7c5cf4cd2c7f8b0b9bf53e6d1b4c69ec.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-8ee015c56e1685ce3ff7c2456497748e.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-a5bf5fcf272a60c8839afc24679b402b.jpg)