DEZERT Z POLENTY A OVOCNÉHO ROZVARU
![](https://kajabi-storefronts-production.kajabi-cdn.com/kajabi-storefronts-production/file-uploads/blogs/2147509048/images/ed7eaf2-5a74-7d63-3ff5-44036710cdb7_thmb-600-1200-e4ef38f5b95ed8389d2ff40401b7f915.jpg)
Rychlý, šťavnatý, za 5 minut hotový, který zasytí a pohladí v bříšku... A můžete ho pojmout i jako snídani, oběď či večeři a výborně si pochutnat.
V letních měsících nedám dopustit na Polentu "1 min" (nejraději mám BIO od Country Life), ze které vykouzlíte neskutečné dobroty, sladké i slané.U tohoto dezertu dělejte polentu klidně řidší, tedy na 400 ml vody postačí 100 g polenty (a získáte takovéto 2 pořádné porce jako na obrázku :)
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Voda se přivede k varu a polentu do ní postupně rozmícháváme. Polenta ihned nasaje vodu a vytvoří kaši.
- Vedle v kastrůlku necháme projít krátkým varem (1 min) ovoce ze zahrádky, které podlijeme trochou vody a špetkou soli.
- Rozmixujeme, přisypeme skořici a servírujeme na horkou polentu osmaženou ghí, zdobíme čerstvým ovocem.
- A servírovat můžeme ještě teplé, nebo po vychladnutí*
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-8c5f9c516374512443c4c07ed64e669c.jpg)
![](https://www.katerinavari.cz/cache/img/thmb-600-1200-0634b8ea87057043f4b9ba07feea399a.jpg)