DEZERT Z POLENTY A OVOCNÉHO ROZVARU

bezlepek dezerty ovoce recepty

Rychlý, šťavnatý, za 5 minut hotový, který zasytí a pohladí v bříšku... A můžete ho pojmout i jako snídani, oběď či večeři a výborně si pochutnat.

  
V letních měsících nedám dopustit na Polentu "1 min" (nejraději mám BIO od Country Life), ze které vykouzlíte neskutečné dobroty, sladké i slané.U tohoto dezertu dělejte polentu klidně řidší, tedy na 400 ml vody postačí 100 g polenty (a získáte takovéto 2 pořádné porce jako na obrázku :)

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

  1. Voda se přivede k varu a polentu do ní postupně rozmícháváme. Polenta ihned nasaje vodu a vytvoří kaši.
  2. Vedle v kastrůlku necháme projít krátkým varem (1 min) ovoce ze zahrádky, které podlijeme trochou vody a špetkou soli.
  3. Rozmixujeme, přisypeme skořici a servírujeme na horkou polentu osmaženou ghí, zdobíme čerstvým ovocem.
  4. A servírovat můžeme ještě teplé, nebo po vychladnutí*