Vánoční cukroví
Cukroví nemusí být jen o spoustě mouky, hery a bílého cukru. Sladká chuť je tou nejvýživnější chutí a měli bychom si jí dopřávat v co nejpřirozenější podobě. Nechť je vám těchto 12+ receptů k inspiraci a obohacení vaší předvánoční nadílky 🎁.
Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství ztužených rostlinných tuků. Tím pádem velmi zatěžuje organismus a chybí mu minerály a vláknina, které jsou pro správné fungování organismu naprosto zásadní.
I "zdravé cukroví" je těžké na strávení, protože sladké tučné a plné sacharidů bude vždy velmi výživné a tím pádem náročné pro strávení, ale jelikož ho budeme tvořit z přirozených tuků, těch nejkvalitnějších sacharidů a co nejméně rafinovaných sladidel, kterým organismus rozumí, celkově se s ním organismus lépe popasuje a nebude z něj vznikat tolik nestrávených "odpadků".
Ing. Kateřina Halamová, Ph.D.
Učím o výživě s přesahem a vysvětluji, jak se bez dogmat a manipulací zorientovat v rozporuplných výživových doporučení a najít si svou vlastní cestu.
Čerpám ze znalostí ájurvédy a čínské medicíny, jejichž komplexní pohled na lidské zdraví mi dává odpovědi na všechno.
Učím o zdraví a dlouhověkosti v širších souvislostech.
Strava a úprava životních návyků mohou být našim lékem a dokáží dělat zázraky.
Prakticky vás naučím, jak si v každodenní praxi vařit chutná, rychlá a plnohodnotná jídla postavená tak, aby harmonizovala vaší konstituci, současný zdravotní stav stav a respektovala roční období.
Jsem tu pro vás, abych vás naučila používat tato univerzální a hluboká moudra pradávných nauk v současném moderním světě.
V tomto cukroví, na které zde dostáváte recepty, používám kvalitní bílé i celozrnné mouky (lepkové i bezlepkové), alternativní sladidla bílému cukru (třtinový cukr, rapadura, rýžový sirup, ječný či rýžový slad), sušené ovoce (datlové pyré, sušené nesířené meruňky, rozinky, švestky, datle, fíky, apod) a namísto ztužených tuků máslo, přepuštěné máslo či kokosový či kakaový tuk.
Zároveň používáme vysoké množství ořechů a semínek, které jsou přirozeným zdrojem těch nejkvalitnějších tuků pro naše zdraví. V receptech, kde je obsažené máslo stačí nahradit kokosovým tukem a získáte veganskou verzi cukroví.
Chci 12+ receptů na Vánoční cukroví:
Přeji vám spoustu nových objevů mezi vánočními druhy cukroví a přeji si, nechť alespoň jeden druh zůstane vaším oblíbeným i v následujících letech ❤️.
Kateřina