ING. KATEŘINA HALAMOVÁ, PH.D. (*1981)

 

Jmenuji se Kateřina Halamová, jsem vystudovaná ekoložka (Ing.), etnobotanička (Ph.D.) a nutriční terapeutka (spec. diplom). 

Vzdělávám všechny, kdo se zajímají o výživu, tedy jak laickou veřejnost, tak i kuchaře a kuchařky školních jídelen a nejrůznějších stravovacích provozů, jak vařit chutná a plnohodnotná zejména rostlinná jídla. 

Své poznatky o výživě podávám tak, že jsou srozumitelné pro každého. Propojuji moderní pohledy a poznatky o výživě s tisíciletými znalostmi východu. Sama na sobě jsem vyzkoušela mnohé a proto vycházím a opírám se zejména ze svých zkušeností.

SPOLUPRACUJI S:

Screen Shot 2018-08-07 at 20.17.57Jsem lektorkou

Mým cílem je umožnit lidem zdravě se stravovat a díky tomu se cítit dobře. Zajímá mne výživa člověka v širších souvislostech. Učím o výživě s přesahem a vysvětluji, jak se bez dogmat a manipulací rozientovat v rozporuplných výživových doporučení a najít si svou vlastní cestu. Studuji různé přístupy k lidskému zdraví postavené na změně jídelníčku. Strava je totiž našim lékem.

Přednáším na pozvání pro různé cílové skupiny, např.:

  • ředitele kolejí a menz ČR
  • klienty Scincare Liberec
  • festival Pro zdraví Rumburk
  • Greenfest - Ekofestival Liberec 
  • žáky prvního a druhého stupně Jičín
  • zaměstnance domova seniorů Domov Rožďalovice
  • pedagogy a kuchaře ŠJ mateřských a základních škol Libereckého kraje v rámci projektu Zdravá výživa a škola (realizace 2010-2012)
  • klienty Občanského sdružení Drak Liberec

Letem nasbírané zkušenosti se odrážejí v mých receptech a postupech s důrazem na jednoduchost a zdraví. Recepty ladím tak, aby byly maximálně jednoduché, chutné a zdravé. A aby v nich zároveň převládala lokálnost a sezónnost.  

Kurzy vaření jsem vedle partnerských projektů a stovek soukromých kurzů vedla pro:

  • kuchaře Krajské nemocnice Liberec
  • menzu Technické Univerzity v Liberci
  • odbor školství Jablonce n/N (pro kuchařky ŠJ) 
  • různé základní a mateřské školy v ČR
  • menzy Karlovy Univerzity v Praze
  • zaměstnance Nestlé (projekt Wellnessia)
  • kuchaře vývařovny 2N Telematika (projekt Wellnessia)
  • pestré publikum v Mexiku, region Guadalajara

Po řadu let jsem měla možnost žít a pracovat přes Sibiř po Jižní Ameriku v nejrůznějších koutech světa, kde jsem se vždy nechala inspirovat místními zvyky a tradicemi ve stolování a používáním nejrůznějších bylin, zelenin a koření, čehož dnes bohatě používám v každodenní přípravě jídel.

Vedle výživy a vaření je mou vášní vyživující a léčivý dotek. Jako mezinárodní trenérka programu MASÁŽE VE ŠKOLÁCH (Učíme se respektu) předávám tuto metodu mezi širokou i pedagogickou veřejnost již od roku 2012. Více o programu a důležitosti doteku v lidském životě naleznete na stránkách Asociace MISA ČR www.misa-cz.com.

V České republice zároveň organizuji kurzy pro instruktory Masáží kojenců pod vedením úžasné lektorky Sylvie Hétu z Kanady. Bližší informace o masážích kojenců dle Mezinárodní asociace masáží kojenců IAIM naleznete na www.iaim.cz.