Salát z římského salátu, žampionů a mozarelly

pdf

Jednoduchý chutný salát, který vás zasytí a zároveň je raz dva hotový. Vhodný pro letní a baboletní období.

Suroviny na 2 porce:

  • 1 hlávka římského salátu či 2 hlávky srdíček
  • 300 g malých žampiónů
  • 4 jarní cibulky 
  • 5 PL jablečného koncentrátu
  • 3 PL dýňového oleje do salátu (můžete vyměnit za libovolný olej)
  • 3 PL olivového oleje na osmažení žampiónů s cibulkou
  • 1 ČL soli
  • 2 mozarelly
IMG_4059 (1)

Postup přípravy:

  1. na pánvi na olivovém oleji osmažíme na polovinu pokrájené žampiony, až jsou zahnědlé, tak k nim přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku (celou i se zelenou natí), osolíme a ještě krátce orestujeme
  2. vedle do misky pokrájíme či natrháme římský salát či salátová srdíčka
  3. přidáme natrhanou mozarellu (můžete ji i pokrájet, ale natrhaná vypadá v salátu líp)
  4. přidáme osmažené žampiony s cibulkou
  5. zalijeme jablečným koncentrátem (množství dle chuti) a dýňovým olejem 
  6. můžeme servírovat vychlazené