Rajská z cuket s těstovinou

pdf

Rychlý letní oběd, když cuket a rajčat je všude spousta není nic nového pod sluncem, ale jeden fígl myslím stojí zato! Fakt se povedla, že se i moji mlsní jazýčci, co jen tak něco nepochválí, olizovali :)

 

Suroviny na 4-6 porcí:

  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • nahrubo nastrouhané 2 cukety
  • 1/2 ČL kurkumy
  • černý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 1 PL třtinového cukru
  • 0,5 kg rajčat (či plechovka pasírovaných)
  • hrst sušených rajčat

Postup přípravy

  • Na ghí osmahneme 2 cibulky a 3 stroužky česneku do zlatova
  • Přidáme nahrubo nastrouhané 2 cukety a necháme důkladně vysmahnout
  • Zasypeme 1/2 lžickou kurkumy, opepříme, přidáme bobkový list a třtinový cukr a necháme lehce zkaramelizovat (to je ten super fígl:)
  • Přidáme pokrájená rajčata (příp. plechovku pasírovaných rajčat), posekaná sušená rajčata
  • Promícháme, necháme 10 min provařit a můžeme servírovat.

Tento recept je díky použitým surovinám vhodný do letního období, ale pozor by si na něj měli dát všichni, kdo mají zvýšenou pittu či jsou pitta dominantní konsituce a je horký letní čas. Pittu zvyšují rajčata a zejména česnek.