Quinoa s dýní, tofu a brokolicí

pdf
Náš dnešní oběd ve vege a masové verzi. Quinoa s dýní, tofu + napařená brokolice + krůtí plátek s cuketou.
Rozhodla jsem se, že minimálně měsíc pojedu ve vegan módu, abych zjistila, jak se tělu chce přirozeně hubnout. Doplňuji to večerní dávkou triphaly, na podporu podzimní očisty a hubnutí.
Jsou tu z vás tací, co byste se chtěli přidat do hubnoucí a podzimně očistné kůry se mnou?

 118824531_10220618482225881_8192534780787074244_n 118787299_10220618482465887_672309982777407999_n

Suroviny na 2 pořádné porce:

  • 1 PL ghí / rostlinný olej
  • 1 velká cibule
  • 1 malý patizon
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnku jáhel
  • svazek petrželové natě a jarní cibulky
  • černá sůl
  • kmín

Postup přípravy:

  1. Dáme si vařit jáhly, které propláchneme ve vlažné vodě (není třeba spařovat, čerstvé jáhly nehořknou). Na 2 porce stačí 1/2 hrnku jáhel na 1 hrnek vody. Jáhly přivedeme k varu a ihned stáhneme na nejnižší plamen nebo jen přiklopené obalíme do utěrky a necháme dojít. Dobře uvařené jáhly poznáte podle typických kráterků, které na povrchu vytvoří.
  2. Na ghí či roslinném oleji osmahneme cibulku, kterou osolíme černou solí (má intenzivní chuť po vajíčkách), přidáme kmín a na kostičky pokrájený patizon a podusíme do změknutí.
  3. Vmícháme povařené jáhly a pořádně promícháme a servírujeme posypané zelenou natí.

 

Kdo spěcháte či chcete "čistá míchaná vajíčka" pouze s jáhly bez zeleniny, není problém! Osmažte vajíčka na ghí, vmíchejte do nich uvařené jály a osolte černou solí.