Ovocná zimní halva

pdf

Jak jsem již uvedla v receptu Jablečná halva s ovesnou kaší, i zde budeme tepelně zpracovávat ovoce s kořením, což je pro mne ideální snídaňový pokrm či svačinka pro chladná období v roce. A ovoce můžete použít dle vlastní chuti, ideální pro nás jsou jablka a hrušky, ale když se vám doma sejdou tropičtí zástupci jako např. khaki a ananas, určitě se je nebojte zapojit :) 

Suroviny na 2-4 porce:

  • 1/2 ananasu + 1 khaki (nebo 5 jablek)
  • 1 ČL skořice
  • 1 ČL badyánu
  • 1 ČL hřebíčku
  • 1 PL ghí

Postup přípravy:

V kastrůlku rozpustíme 1 PL ghí, na kterém rychle orestujeme najemno namleté koření. Přidáme pokrájené ovoce, promícháme, přikryjeme pokličkou a krátce necháme podusit. 

Semolinová krupice z tvrdé pšenice (Triticum durum) je mnohem lépe stravitelná než z běžně se vyskytující a přešlechtěné pšenice ozimé (Triticum aestivum). Koupíte ji ve speciálních obchodech s indickými potravinami, např. v pákistánském obchodě Shalamar v Lipanské ulici na Žižkově.