Ovoce v agaru

pdf

Jednoduchých letních dezertů je opravdu celá řada. Na ovoci v agaru je "nejnáročnější" pouze to, že musíte počkat, než vychladne :)

Suroviny a postup přípravy:

Další skvělý letní dezert, lehký, svěží, jednoduchý a prostě vynikající. 
Potřebujete na něj pytlík práškového agaru, který koupíte v jakékoli zdravé výživě (kupujte ten práškový, protože je s ním nejmíň práce a zaručeně funguje). Kdo nevíte co je agar agar - jedná se o mořskou řasu, která želíruje a je bohatá na minerály. 

Na jednu mísu (viz foto) potřebujeme cca 1,5 kg ovoce a cca 1 l moštu (např. jablečný či z hroznů). Ovoce pokrájíme, dáme do mísy, mošt nalijeme do hrnce, rozmícháme v něm agar, přivedeme k varu a ještě horkým přelijeme ovoce v míse. Necháme vychladnout, tekutina zatuhne a skvělý dezert je připraven ke konzumaci.

Do tohoto dezertu můžete využít celou řadu druhů ovoce. Nebojte se ani melounů ani jablíček. Vynikající jsou hrozny, jahody, maliny, borůvky, banány, .... Pokud chcete dezert výživnější, jako korpus můžete uvařit jáhly v rostlinném mléce s trouchou rýžového sirupu.