Osmažená hlíva se zeleninovým pyré

pdf

Vynikající rychlý oběd či večeře. Přirozeně bezlepkový vhodný s kombinací s jakýmkoli zeleninovým salátem.

Suroviny na 4 porce:

Bramborovo-zeleninové pyré připravíte dle tohoto receptu. 

A osmažit hlívu na cibulce věřím zvládnete s lehkostí, radostí, během 10 minut. Na ghí či oleji osmahněte cibuli (nakrájenou na jemné měsíčky) a dle výběru si rozhodněte, zda hlívu okořeníte kmínem a osolíte mořskou či himalájskou solí, nebo zvolíte ájurvédskou úpravu a hlívu opepříte a osolíte černou solí.

Počkejte až hlíva pustí vodu a vysmaží se dozlatova.

Suroviny:

  • 2 PL ghí (či oleje)
  • 2 balení hlívy (600 g)
  • 3 cibule
  • klasická varianta: 2 ČL českého kmínu / 1 ČL soli
  • ájurvédská varianta: 1 ČL čerstvě a nahrubo namletého černého pepře / 2 ČL černé soli

Postup přípravy:

Na ghí či oleji necháme rozvonět kmín, přidáme cibuli pokrájenou na měsíčky, kterou rovnou osolíme. Jakmile cibulka zelátne, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného míchání smažíme cca 10 minut. 

K tomuto jídlu si přiložte některý ze zeleninových salátů, buď s kešu zálivkou či s jablečným koncentrátem, což je úžasná zálivka sám o sobě, netřeba přidávat ani olivový olej či citrón.