Bramborovo-dýňové karí s červenou čočkou
pdfVynikající a jednoduché karí, které baští s chutí celá rodina.

Suroviny na 5-6 porcí:
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm jemně nastrouhaného zázvoru
- 2 PL ghí
- 1 plechovka drcených rajčat
- 250 ml kokosového mléka
- 300 ml červené čočky
- cca 400 ml vody
- 700 g zeleniny (v tomto receptu brambor a dýně hokkaido)
- KOŘENÍ: 2 ČL mletého koriandru, 1 ČL mletého římského kmínu, 1 ČL kurkumy, 1/2 ČL melté skořice, 1/2 ČL mletého červeného chilli, 1 ČL garam masaly
Postup přípravy:
- Připravíme si koření, ať ho máme po ruce. Můžeme si ho již nasypat do jedné mističky.
- Oloupanou cibuli pokrájíme najemno, prolisujeme si česnek a nastrouháme zázvor. Brambory a dýni si pokrájíme na kostičky.
- V hrnci rozpustíme ghí a orestujeme na něm cibuli, po chvíli přidáme česnek a zázvor a nakonec všechno koření a ještě minutku restujeme, ať se koření spojí s ghí.
- Poté do hrnce vložíme pokrájenou zeleninu, červenou čočku, rajčata, kokosové mléko, vodu či vývar, osolíme a na mírném plameni prováříme cca 25 min.
- Podáváme s rýží basmati či čapátí. Talíř si ale můžete po indicku doplnit i zeleninovou rajtou, zeleninovým subdží, mátovým čatní ... jako na obrázku :)


