Zážitková forma, kterou kurzy vaření nabízí jsou dle mého názoru tou nejvhodnější cestou, jak se novým postupům v kuchyni naučit, zdravou výživu prakticky uchopit a správně vše zařadit do svého života. Sama jsem jsem na kurzech vaření nejvíce naučila a dnes to s láskou předávám dál.
Na kurzech společně vaříme a všechny pokrmy ochutnáváme. Každý má možnost se volitelně zapojit do přípravy pokrmů (čištění, krájení, míchání, smažení, ...), důležité informace, kroky a postupy vždy s důrazem komentuji. Pro potřebné dovednosti a chmaty dostávají všichni prostor k osahání a pro úplné začátečníky neustále opakuji základní poznatky, které se již mnohým mohou zdát naprosto přirozené. Opakování je matkou moudrosti!
Největší devízou praktických kurzů je možnost všechny pokrmy rovnou ochutnat a vidět práci kuchaře s dochucováním pokrmů. To bývá totiž často kamenem úrazu většiny samouků, kteří se "bojí" a vůbec netuší, jak plnou a bohatou chuť zdravých pokrmů lze vykouzlit.