Indická kuchyně I.

Jednodenní kurz indické kuchyně pro všechny, kdo ji mají rádi a chtějí objevit hlubší tajemství ájurvédy!

Miluju indickou kuchyni a ayurvédské principy. Praktikuji je již řadu let a spousta indických receptů v mé kuchyni naprosto zdomácněla.

Na tomto kurzu s vámi posdílím všechny mé osvědčené recepty a vychytávky. Jsou to sice indické recepty, ale převážně z českých surovin. Vysvětlíme si práci s kořením, princip kombinací surovin, předám vám osvědčené postupy. Zjistíte, že čapátí je tak jednoduché a rychlé, že si ho budete chtít dělat každý den. 

Co se na kurzu naučíte? 

  • jak ájurvéda pohlíží na stravování a její základní doporučení pro každodenní život a jídelníček
  • koření: jeho léčivé účinky a jak s ním pracovat
  • nástin základů ájurvédské konstituční teorie váta, pitta, kapha
  • základní osvědčené recepty pro každodenní vaření

Všechny recepty společně uvaříme a ochutnáme. Mnohé si odnesete domů. Bude to velká hostina!

Co si na kurzu společně uvaříme? 

  • dhál z mungdalu či červené čočky (aneb jak nejlépe na luštěniny)
  • subdží (ideální recept pro všechny druhy zeleniny)
  • čapátí (není nic jednoduššího!)
  • lababdar panýr (kořeněná rajčatová omáčka s kešu ořechy a čerstvým sýrem)
  • zeleninovou rajtu (aneb jak ájurvéda pracuje s mléčnými výrobky)
  • krupicovou chalvu a jiné sladké dezerty ze sezónního ovoce
  • různá čatní

Termín a cena

termín čas místo konání cena

12. 01. 2020
10:00 - 15:00
Brandýs nad Labem
1 800 Kč