Indická kuchyně s Kateřinou

Kurz indické kuchyně pro všechny, kdo ji mají rádi a chtějí objevit hlubší tajemství koření dle ájurvédy!

Miluju indickou kuchyni a ayurvédské principy vaření. Praktikuji je již řadu let a spousta indických receptů v mé kuchyni naprosto zdomácněla.

Na tomto kurzu s vámi posdílím všechny mé osvědčené recepty a vychytávky. Jsou to sice indické recepty, ale převážně z českých surovin. Vysvětlíme si práci s kořením pro vaření, tak pro posílení vaší imunity a zdraví.

Naučím vás základní principy kombinací surovin, předám vám osvědčené postupy a tipy, jak doma vykouzlit chutná a zdravá vegetariánská jídla, kde výhodně nakupovat potraviny a jak je správně uchovávat. Zjistíte, že čapátí je tak jednoduché a rychlé, že si ho budete chtít dělat každý den. 

 

Screen Shot 2019-11-09 at 14.11.04

ginger-1191945_960_720

 

Co se na kurzu naučíte? 

  • jak ájurvéda pohlíží na stravování a její základní doporučení pro každodenní život a jídelníček
  • na co všechno a proč se v indické kuchyni používá koření
  • vše důležité o koření (, energetika koření, základní principy práce s ním, uchovávání, nakupování, kvalita)
  • jednoduchá a účinná aplikace koření při běžných zdravotních neduzích
  • nástin základů ájurvédské konstituční teorie váta, pitta, kapha
  • základní osvědčené recepty pro každodenní vaření
  • Všechny recepty společně uvaříme a ochutnáme. Bude to velká hostina!

Co si na kurzu společně uvaříme? 

  • dhál (aneb jak nejlépe na luštěniny)
  • zeleninové karí (pro všechny milovníky kokosového mléka)
  • subdží (ideální recept pro všechny druhy zeleniny)
  • indické placky na vícero způsobů
  • lababdar panýr (kořeněná rajčatová omáčka s kešu ořechy a čerstvým sýrem)
  • zeleninovou rajtu (aneb jak ájurvéda pracuje s mléčnými výrobky)
  • krupicovou chalvu a jiné sladké dezerty ze sezónního ovoce
  • různá čatní a další vychytávky*

Termín a cena 

termín čas místo konání cena

31. 10. 2020
10:00 - 17:00
Praha
1 800 Kč