Indická kuchyně II.

Pokračování kurzu indické kuchyně s novými recepty a praktickou aplikací ájurvédských principů do života. 

Miluju indickou kuchyni a ayurvédské principy. Praktikuji je již řadu let a spousta indických receptů v mé kuchyni naprosto zdomácněla a chci je s vámi sdílet. 

Kdo jste již u mě byl na kurzu Indické kuchyně a chcete se naučit nové recepty, přijďte! Kurz je koncipovaný jak pro nováčky, tak pokročilé. Vařit budeme úplně nové recepty, které si věřím opět zamilujete.

 

Na úvod se dotkneme tématu individuální konstituce (váta, pitta a kapha), jak se odlišují, jak se v nich orientovat a zejména, jak tyto znalosti uplatnit v každodenním životě a jednotlivých ročních obdobích.

Co si společně uvaříme, ukážeme, vysvětlíme:

  • V kuchyni se tentokrát zaměříme se na atraktivní úpravu sezónní zeleniny, luštěnin a obilovin, základních kamenů indické kuchyně.
  • Uvaříme si bohaté obědové menu
  • Ukážeme si jednoduchou snídaňovou variaci,
  • Různá dochudovadla, saláty a nesmí chybět můj oblíbený dezert
  • Prohloubíme si znalost koření a jeho léčivého využití nejenom v kuchyni.
  • Vysvětlíme a názorně si ukážeme úpravy mléčných výrobků podle ájurvédkých principů.
  • Naučíte se jednoduchou a účinnou aplikaci koření při běžných zdravotních neduzích.

A co víc?

 

  • Naší pozornosti samozřejmě neunikne náš trávicí oheň, který je tím nejdůležitěším, abychom i ty sebelepší a sebevýživnější pokrmy správně strávili a cítili se po nich plni síly. Bez nadýmání, plynatosti, zácpy nebo naopak průjmu.
  • Problematika mléčných výrobků je dnes velmi kontroverzně diskutovaná. Na jednu stranu jsou mléčné výrobky a mléko velmi výživné, plné minerálů, na druhou stranu jsou silně alergenní, ochlazují a zahleňují.
  • Jak na to pohlíží ájurvéda a jak si s tím individuálně doma poradit, když nechcete mléčné výrobky z jídelníčku vysadit? A co dělat, když je někdo z rodiny na mléčnou bílkovinu či laktózu alergický? To vše si na kurzu prakticky vysvětlíme.

Pro koho je kurz vhodný

  • všechny zdravě i nezdravě se stravující, kteří si chtějí zpestřit jídelníček o nové lahodné pokrmy
  • vegetariány, vegany, bezlepkáře, kuchaře, výživové terapeuty
  • všechny, kteří chtějí porozumět hlubší práci s kořením
  • všechny, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku úžasné ájurvédy

Termín a cena 

termín čas místo konání cena

28. 11. 2019
17:00 - 21:00
PRAHA
2 200 Kč
Viktor Terapokow

Žádná očekávání jsem neměl, ale tento kurz by je jistě předčil. Všechny večery byly příjemné, zábavné a poučné. Před kurzem jsem četl desítky knih a stovky článků na téma strava a vaření, ale tento kurz moje znalosti ještě více rozšířil. Bavilo mě jednotlivé lekce absolvovat a hodně jsem si z nich odnesl. Kateřina došla ve svém pochopení stravy a jejího fungování v lidském těle daleko a jsem opravdu rád, že jsem se mohl z jejich lekcí obohatit.

Viktor Terapokow

Dani Hromková

Změnila jsem životní styl od základu. Myšlení, postoj k životu, vnímání života...s tím souvisí i změna stravování. Kačka učí lidi novým zdravým stylům vaření, způsobům jak uchopit lehkost, jedinečnost, snadnost a jednoduchost. Zdraví a dávání mému tělu zdravou stravu se stalo mojí prioritou. Katčiny recepty se staly základem mé inspirace tvorby jídla. Děkuji převelice a moc a moc doporučuji si projít takovým milým, nápaditým, zábavným kurzem a inspirovat se k nové tvorbě.

Dani Hromková