Čeká vás zásadní fermentační událost, na které ochutnáte a zažijete přehlídku mnoha kultur v podobě jogurtů, pickles, tempehu, sýrů a kváskových chlebů. Ať už jste vegetariáni, vegani, vybíraví nebo všežraví, zažijete den v rytmu kvašených rostlinných produktů, který vás nabije energií.
V dnešní době trapných mléčných jogurtů s obsahem cukru, přesolených sýrů a pasterizace na každém kroku si pomocí fermentace můžete nastartovat zdraví.
Kurz se skládá z potřebné teorie, výživné praxe a důležité diskuze o použití fermentovaných produktů a jeho použití v našem každodenním životě.
Luštěninové tempehy představují chutný a výživý pokrm plný lehce stravitelných bílkovin. Nejčastěji se připravuje ze sójových bobů, ale je možné je udělat i z jiných luštěnin. Jelikož sójové boby patří mezi nejhůře stravitelné luštěniny, tempeh díky jeho podstatě zajišťuje vynikající využitelnost rostlinných bílkovin, vápníku a železa. Díky kombinaci luštěniny a obiloviny je v něm obsaženo celé spektrum esenciálních aminokyselin, tudíž je skvělou náhražkou pro masitá jídla a pokrmy se sýrem či jídla z vařených luštěnin. Někdo ho označuje jako veganský sýr, což není daleko od pravdy – dal by se přirovnat k hermelínu, který je také prorostlý ušlechtilou plísní. Díky přítomnosti sóji obsahuje tempeh řadu cenných vitaminů, minerálů, vlákniny a rostlinných tuků. A vyrobit se ho naučíme i z jiných luštěnin, obilovin či slunečnicových semínek.
Semínkové sýry a jogurty posílí vaše trávení, vylučování, zlepší a rozjasní pleť. Dají se připravovat z různých semen a skvěle se v nich množí probiotika. Jejich výroba je velmi jednoduchá.
Pečivo je nejrozšířenější fast food lidstva a bez něj to prostě nejde. Přestaňme ale jíst přešlechtěnou chemizovanou vykastrovanou pšeničnou mouku vyhnanou droždím! Seznamte se s přednosti kváskového chleba z celozrnné žitné mouky! Přírodní žitný kvasový chléb harmonizuje trávení ve všech fázích. Na rozdíl od bílého pečiva nezahleňuje. Obsahuje škálu minerálních látek a vlákniny, které tělo potřebuje pro správné fungování. Díky vysokému obsahu kyselin déle vydrží a neplesniví. A to musí všichni chlebojedi ocenit!
Kvašená zelenina je další velice léčivou superpotravinou. Je nám zdrojem čerstvosti a svěžesti v zimním obodobí, obsahuje vysoké množství vitaminu C, minerálů, vlákniny, živých enzymů a probiotických bakterií a laktobacilů. Ty v zelenině vznikají díky fermentačnímu procesu mléčného kvašení a vše co k nastartování kvasícího procesu potřebujeme jsou kvalitní sůl či probiotika.
A probiotické oříškové či semínkové sýry jsou největší delikatesa! Počkejte, až je ochutnáte.
Říjnový a následný náhradní prosincový termín 2020 přesouváme na 6. února 2021. Věříme, že covidová opatření již opadnou a život se vrátí do svých živých kolejí!
Těšíme se na vás na všechny společně s úžasnou Míšou Sedláčkovou (https://www.biomisa.cz) v krásném prostoru komunitního centra a zahrady Kotlaska u Palmovky.
Storno poplatky, vzhledem k tomu, že tento kurz je velmi náročný na přípravu jsou následující:
Zrušení kurzu 7 dní a méně před kurzem - 100%, 14-7 dní před kurzem - 50%, více jak 14 dní - vracíme celou částku. Pokud za sebe pošlete náhradníka/náhradnici, samozřejmě storno není žádné. Děkujeme za pochopení.
termín | čas | místo konání | cena | |
---|---|---|---|---|
NÁHRADNÍ TERMÍN ZA PODZIM 2020 |
06. 02. 2021 |
10:00 - 17:00 |
Praha | 2 900 Kč |