Babí léto – vyživujeme náš střed

Období pozdního léta nám dává svými plody a laskavostí šanci vyživit náš střed a nastolit ztracenou rovnováhu.

Období babího léta, kterému přísluší element ZEMĚ je specifické svou energetikou a tomu bychom měli přizpůsobit i náš jídelníček a podpořit organismus v přirozené podpoře velmi důležitých orgánů zodpovědných za trávení, a to slezině a žaludku. 
Dýně hokkaido krásně symbolizuje vše, co je pro toto období významné. Kulatý tvar, zemitá sladká chuť a žluto-oranžová barva. Tak není divu, že nám jí příroda teď v tak hojné míře nabízí. 

 

Správně fungující slezina a žaludek jsou základem obranyschopnosti a vitality organismu. Na nich vše stojí – na ZEMI se ukotvujeme.

Co se na kurzu dozvíte a zažijete

  • proč je náš střed a silné trávení důležité
  • jak posilovat slezinu, slinivku a žaludek a čím jim přestat škodit
  • jak si poskládat jídelníček babího léta
  • jak zlepšit řadu běžných zdravotních problémů
  • prakticky si ukážeme, jak vařit "české klasiky" mnohem zdravěji (svíčková, rajská, knedlíky)
  • jak pracovat s jáhly (velmi podceňovanou českou původní obilovinou)
  • spoustu tipů a doporučení, které vyplynou konkrétně s vaší skupinou

Pro koho je kurz vhodný

  • všechny zdravě i nezdravě se stravující, kteří chtějí začít jíst lépe
  • vegetariány, vegany, bezlepkáře, kuchaře, výživové terapeuty
  • všechny, kdo si chtějí rozšířit obzory o výživě
  • všechny, kdo si chce užít společný den nad tvořením zdravého a lahodného jídla
  • všechny, kteří se chtějí naučit spoustu nových principů a receptů

Ochutnáte vynikající bezlepkovou svíčkovou a naučíte se kouzlit s jáhly. Principy, které uplatníte v kuchyni na řadu dalších receptů po celý rok.

Jednoduché principy, které fungují

  • pokmy z přirozených surovin
  • žádná průmyslově zpracovaná jídla plná chemie, nekvalitních tuků a prefabrikátů
  • stravování podle konstituce, počasí a ročního období
  • omezení živočišných produktů v jídelníčku
  • zařazení vysokého množství zeleniny
  • zdravá dochucovadla a koření, tj. zásadotvornost a spousta fytonutrientů
  • vaření, pečení, dušení, nishime, raw i smažení – prostě bohatá úprava velmi chutných jídel, o kterých se vám ani nezdálo

V rámci celého ročního cyklu Vaření podle ročních období se naučíte a pochopíte o výživě ty nejdůležitější základy, které se odrazí ve vašem přístupu k jídlu a ve vašem jídelníčku:

  • Naučíte se pracovat s přirozeně bezlepkovými a celozrnnými obilovinami (pohanka, jáhly, rýže, amarant, čirok, špalda, žito, ...)
  • Naučíte se péci kvalitní kváskový lepkový i bezlepkový chléb
  • Naučíte se upravovat zeleninu v nejrůznějších úpravách (od pomazánek přes omáčky, pečené dipy, kvašenou a marinovanou zeleninu...)
  • Naučíte se atraktivně vařit luštěninová jídla
  • Naučíte se do pokrmů zařazovat výživové bomby jako jsou mořské řasy, nejrůznější ořechy, semena a superpotraviny
  • Naučíte se zpracovávat ovoce, péci bez cukru, vajec a mléka, dělat skvělé svačiny a dezerty, připravovat vynikající pohoštění pro své blízké
  • Dozvíte se, kde výhodně nakupovat
  • V obchodech se zdravou výživou se budete cítit jako doma :)

Termín a cena 

Termín kurzu Babí léto je neděle 8.9. 2019 v Liberci.

Cena za samostatný kurz Babí léto je 1500,- Kč. 

Pokud se přihlásíte najednou na zbývající 3 díly Vaření podle ročních období, které zahrnuje kurzy Babí léto, Podzim a Zima), cena je 3.600,- Kč. Zbývají 4 volná místa.

termín čas místo konání cena
Babí léto
08. 09. 2019
10:00 - 14:30
LIBEREC
1 500 Kč
Babí léto + podzim + zima
08. 09. 2019 - 10. 11. 2019
10:00 - 14:30
LIBEREC
3 600 Kč
Viktor Terapokow

Žádná očekávání jsem neměl, ale tento kurz by je jistě předčil. Všechny večery byly příjemné, zábavné a poučné. Před kurzem jsem četl desítky knih a stovky článků na téma strava a vaření, ale tento kurz moje znalosti ještě více rozšířil. Bavilo mě jednotlivé lekce absolvovat a hodně jsem si z nich odnesl. Kateřina došla ve svém pochopení stravy a jejího fungování v lidském těle daleko a jsem opravdu rád, že jsem se mohl z jejich lekcí obohatit.

Viktor Terapokow

Dani Hromková

Změnila jsem životní styl od základu. Myšlení, postoj k životu, vnímání života...s tím souvisí i změna stravování. Kačka učí lidi novým zdravým stylům vaření, způsobům jak uchopit lehkost, jedinečnost, snadnost a jednoduchost. Zdraví a dávání mému tělu zdravou stravu se stalo mojí prioritou. Katčiny recepty se staly základem mé inspirace tvorby jídla. Děkuji převelice a moc a moc doporučuji si projít takovým milým, nápaditým, zábavným kurzem a inspirovat se k nové tvorbě.

Dani Hromková




VEDLEJŠÍ ÚČINKY KURZŮ NA JEJICH ABSOLVENTY

  • Stravují se v souladu s ročním cyklem, svojí vrozenou přirozeností a dnešní zrychlenou dobou
  • Rozporuplná výživová doporučení a nové diety už je nevykolejí
  • Vědí, které potraviny, typy úpravy a chutě mají v průběhu roku upřednosťnovat a proč
  • Chápou bližší souvislosti fungování těla a stravy
  • Umí se přirozeně detoxikovat
  • Ví, jak si pestře a jednoduše poskládat každodenní jídelníček od snídaně po  večeři
  • Umí si upéct kváskový chléb, placky i koláče
  • Svou rodinu a kamarády překvapují skvělými pokrmy
  • U témat okolo jídla a výživy je jim dobře
  • Baví je vařit

 

IMG_7145