Bez lepku a bez laktózy – zdravě, chutně, jednoduše

 

Chcete omezit lepek nebo vám tělo již nedává na výběr a bezlepková strava je nutná součást vašeho jídelníčku?

Stále točíte dokola pár potravin a vnímáte, že to není ono?

Tušíte, že bezlepkové směsi muk z obchodů vám střeva nespraví, ale nevíte, jak si jednoduše upéct kvalitní bezlepkový chléb?

 

Dopřejte si tento  celodenní intenzivní kurz, kde vás Kateřina s Míšou Sedláčkovou naučí vše, co potřebujete vědět, abyste si přirozeně bezlepkovou stravu zařadili lehce, rychle a jednoduše do vašeho jídelníčku.

Během 6 hodin se dozvíte plno rad, tipů, triků ohledně bezlepkového zdravého pečení a bezlepkové diety obecně.

 

Čemu se budeme věnovat

  • připravovat bezlepková jídla zdravěji, přirozeněji, s minimem živočišných produktů a bez laktózy 
  • péct z přirozeně bezlepkových surovin
  • používat bezlepkový kvásek
  • poskládat si vyvážený bezlepkový jídelníček
  • diskutovat o zákulisí psychosomatiky alergie na lepek

Co vás naučíme

  • připravovat bezlepkové veganské pokrmy,
  • péct bezlepkové koláče, buchty, houstičky a chleby
  • sušit bezlepkové placky
  • principy přípravy veganských sýrů a paštik
  • principy zdravých chutných zálivek na saláty

Dopřejte si den plný zdravého a chutného jídla, který vám přinese opravdu mnoho zážitků, nových chutí a tvoření.

Pro koho je kurz vhodný

Kurz je určený pro všechny, kteří se chtějí/musí stravovat bez lepku, bez laktózy, ale nejenom pro ty. Stále více výživových odborníků dnes poukazuje na fakt, že ulevit na lepku v jídelníčku je prospěšné všem. Kurz je tedy všem, kdo se chtějí naučit vařit zdravě a smysluplně.

Budete moudřejší

  • bude vám jasné, jak a kde začít
  • budete umět upéct bezlepkový chléb či buchtu bez kupovaných škrobových směsí
  • budete si moci obměnit či zpestřit svůj jídelníček
  • budete umět správně kombinovat suroviny

Co všechno si na kurzu společně upečeme a uvaříme

S bezlepkovým kváskem:

  • litý kváskový koláč s ovocem, datlemi  a drobenkou
  • pečený kváskový pohankový chléb s rýžovým kváskem
  • pařený rýžovo – jahelný kváskový chléb
  • pečený čirokovo-pohankový chléb s čirokovým kváskem

Bez kvásku:

  • bezlepkové houstičky (omega3 bomby) – různé druhy
  • bezlepková pizza se kešu sýrem – na to pečená rajčata + kešu sýr, těsto (quinoa se sodou)
  • bezlepkové sušené placky (slunečnice, pohanka, len)
  • rajčatovo-lněné placky
  • cuketové řezy
  • pohanková bábovka

Vařené:

  • veganské sýry a paštiky (fermentované i nefermentované)
  • hráškový krém s mátou s kokosovým mlékem
  • zeleninovo-luštěninový salát se zálivkou

Samozřejmostí jsou tištěné materiály s recepty a něco dobrého na ochutnání, co si s sebou odnesete domů.

Společně s Kateřinou vás kurzem provede lektorka Míša Sedláčková, maminka 3 dětí, zkušená kuchařka a skvělá lektorka kurzů vaření v Akademii léčivé výživy, v Kouzelných bylinkách a v pořadu Sama Doma. Více o ní najdete na www.biomisa.cz

Termín a cena 

S Míšou používáme principy zdravého stravování v každodenní přípravě jídel.  Nedogmaticky a s nadhledem rády předáváme naše poznatky dál a vysvětlíme vám mnohem víc, než je popsanou náplní kurzu. Rády budeme zodpovídat veškeré vaše dotazy*