Bez lepku a bez laktózy – zdravě, chutně, jednoduše

 

Chcete omezit lepek nebo vám tělo již nedává na výběr a bezlepková strava je nutná součást vašeho jídelníčku?

Stále točíte dokola pár potravin a vnímáte, že to není ono?

Tušíte, že bezlepkové směsi muk z obchodů vám střeva nespraví, ale nevíte, jak si jednoduše upéct kvalitní bezlepkový chléb?

 

Dopřejte si tento intenzivní kurz, kde vás naučím vše, co potřebujete vědět, abyste si přirozeně bezlepkovou stravu zařadili lehce, rychle a jednoduše do vašeho jídelníčku.

Na kurzu se dozvíte plno rad, tipů, triků ohledně bezlepkového zdravého pečení a bezlepkové diety obecně.

 

Čemu se budeme věnovat

  • připravovat bezlepková jídla zdravěji, přirozeněji, s minimem živočišných produktů a bez laktózy 
  • péct z přirozeně bezlepkových surovin
  • používat bezlepkový kvásek
  • poskládat si vyvážený bezlepkový jídelníček
  • diskutovat o zákulisí psychosomatiky alergie na lepek

Co vás naučíme

  • připravovat bezlepkové veganské pokrmy,
  • péct bezlepkové koláče, buchty, houstičky a chleby
  • sušit bezlepkové placky
  • principy přípravy veganských sýrů a paštik
  • principy zdravých chutných zálivek na saláty

Dopřejte si den plný zdravého a chutného jídla, který vám přinese opravdu mnoho zážitků, nových chutí a tvoření.

Pro koho je kurz vhodný

Kurz je určený pro všechny, kteří se chtějí/musí stravovat bez lepku, bez laktózy, ale nejenom pro ty. Stále více výživových odborníků dnes poukazuje na fakt, že ulevit na lepku v jídelníčku je prospěšné všem. Kurz je tedy všem, kdo se chtějí naučit vařit zdravě a smysluplně.

Budete moudřejší

  • bude vám jasné, jak a kde začít
  • budete umět upéct bezlepkový chléb či buchtu bez kupovaných škrobových směsí
  • budete si moci obměnit či zpestřit svůj jídelníček
  • budete umět správně kombinovat suroviny

Co všechno si na kurzu společně upečeme a uvaříme

S bezlepkovým kváskem:

  • litý kváskový koláč s ovocem, datlemi  a drobenkou
  • pečený kváskový pohankový chléb s rýžovým kváskem
  • pařený rýžovo – jahelný kváskový chléb
  • pečený čirokovo-pohankový chléb s čirokovým kváskem

Bez kvásku:

  • bezlepkové houstičky (omega3 bomby) – různé druhy
  • bezlepková pizza se kešu sýrem – na to pečená rajčata + kešu sýr, těsto (quinoa se sodou)
  • bezlepkové sušené placky (slunečnice, pohanka, len)
  • rajčatovo-lněné placky
  • cuketové řezy
  • pohanková bábovka

Vařené:

  • veganské sýry a paštiky (fermentované i nefermentované)
  • hráškový krém s mátou s kokosovým mlékem
  • zeleninovo-luštěninový salát se zálivkou

Samozřejmostí jsou tištěné materiály s recepty a něco dobrého na ochutnání, co si s sebou odnesete domů.

Termín a cena 

S Míšou používáme principy zdravého stravování v každodenní přípravě jídel.  Nedogmaticky a s nadhledem rády předáváme naše poznatky dál a vysvětlíme vám mnohem víc, než je popsanou náplní kurzu. Rády budeme zodpovídat veškeré vaše dotazy*